Monstret i soffan

Monstret i soffan

Så var friden slut - Mossa lyckades komma upp i soffan för egen maskin alldeles nyss. Bildbesviset är aningen suddigt och beror på att jag var tvungen att säga till henne snabbt och på skarpen. Jag är bra på det och vi väsnas ordentligt båda två. Det kan vara bra att omvärlden får se att hon inte bara är liten och söt för jämnan.

Mossa på balkongen

Mossa på balkongen

Idag var matte med i tidningen men det stod så knäppt att lilla Mossa var 11 månader gammal, det vill jag å det starkaste dementera. Hon är 11 veckor och två dagar varken mer eller mindre och jag hoppas verkligen att hon med tiden kommer att lära sig att sova längre än till klockan sju på mornarna. Dessutom stod det att min andra matte var en husse, det var ju också tokfel. Nu väntar jag bara på det nummer av tidningen där även jag och Mossa får vara med på bild, det sägs att det är på väg...

Semester

Semester

Bilden är från Öland när vi var där tillsammans med Anna tidigt i höstas.

Drar iväg på semester

Nu åker vi snart iväg hela familjen och det ska bli så härligt att få springa mitt snabbaste på Dammviks gräsmattor och göra rundan ner till sjön och tillbaka. Vi ska vara i Bergslagen en dryg vecka sedan åker vi till Kolmården och Stenstugan ca en vecka innan det är dags för stora utställningen i Mariefred - det sägs att jag ska ställa upp i bruksklass vi får väl se hur kul det blir - jag måste nog springa mig i form först... Efter Mariefred bär det av med Havglunt och det blir riktigt skoj det. Hoppas att Mossa har vuxit i sin flytväst tills dess bara för det är en liten rackarhund som inte är rädd för mycket, säkert inte vatten heller. Hon är tuff men jag är mycket snabbare - ha!

Elvis och jag

Elvis och jag

Att återse Elvis på Revsudden utanför Kalmar var en perfekt avslutning på en finfin helg.

Emma och Mossa

Emma och Mossa

Mossa och Emma blev bästa buskompisar under vårt besök hemma hos Annelie i Oskarshamn.

Kul i mattes famn

Kul i mattes famn

På bilden myser vi i soffan, det är något av en favoritsysselsättning sedan jag kom hem efter nedkomsten av valparna. Andra saker som jag verkligen gillar att göra är att springa i bokskogen och idag var vi ute i två hela timmar och solen sken som den ska på sommaren. Jag busade rejält och fick sånt där tokspel med Mossa som vi tidgare mest har fått inne, då rusar vi runt på parketten så att mattarna blir oroliga för vad grannarna ska tänka. Idag busade jag ner Mossa i ett litet kärr, eller typ något riktigt blött, men morsk som hon är var hon snart på benen och jag hjälpte till att torka henne lite. Hade det varit hon som hade knuffat ner migg i vattnet hade jag blivit sur på riktigt. Sedan plurrade hon i en lerig vattenpöl på vägen hem från skogen men det tycktes inte bekymra henne alls.

Det har varit en händelsrik och tröttande dag för hela familjen. På eftermiddagen skulle mattarna skriva på papper om huset och då fick vi vara hos favvohundvakten Anna i hennes mysiga vindsvåning. Tja, jag fick i alla fall se mig om som jag brukar och ligga och sova i soffan. Mossa fick sova i sin bur eftersom man inte så noga kan veta vad hon annars skulle hitta på. Anna höll på att packa ihop alla sina saker inför flytt från Växjö - trist att en sån go person måste flytta från oss.  Sedan kom mattarna tillbaka och vi gick på stan, det var första gången för Mossa och inte gick det fort inte men det gick och allt skulle ju uppmärksammas, bussar, cyklar och flygande löv. Vi var förbi hundaffären och frisören  - samtliga tyckte att vi var bedårande - så ska det låta. Jag fick en ny flytväst så att vi har varsin nu och sedan lyckades jag tigga mig till två korvar - en riktigt bra dag helt enkelt.

Mossa besiktigar hus

Mossa besiktigar hus

Så här gick det till när Mossa fick hänga med mattarna på besiktningsgenomgång igår. Jag låg hemma och sov medan regnet vräkte ner, det var också okej. Mossa skötte sig tydligen exemplariskt enligt vad jag erfor när dom kom hem igen och hon verkade förtjust i stället dessutom - särskilt trädgården även om hon totalvägrade att kissa på grund av regnet. Mycket spännande saker väntar nu - först semester på en massa sköna ställen som Dammvik, Stenstugan och Havglunt och kul, mysigt folk som kommer på besök titt som tätt.

Idag blev hela familjen överrumplad av att solen sken trots att regnet hade utlovats att fortsätta. Vi skojade runt i Bokhultet i en och en halvtimme, pausade vid den nybyggda terassbryggan vid kolonilotterna. Mossa somnade nästan i mattes famn. Jag visade lite konster och fick godis. Sedan hände det en grej på vägen hem som jag inte kommer att tala om än, för matte Klara vet inget och det kan få bli en överraskning. Men Mossa var en av huvudpersonerna och jag, tja jag åt mest gräs men det var kul det som hände och matte var alldeles exalterad när vi skuttade hemåt.

Min lille Kotte (numera Nelson - tjusigt namn!) har en egen blogg som det anstår en sådan tjusig pojk - bra jobbat!

http://nelsonkotte.blogg.se/

Mossa vid frukostbordet

Mossa vid frukostbordet


Jodå det är precis som det ser ut på bilden, hon tar för sig av livet den lilla tigerungen. Växer gör hon också och busar mer och mer för var dag som går. Helgen började med födelsedagskalas hemma hos Linda och Sam och givetvis charmade vi omkull hela familjen - lätt som en plätt. Sedan kom mattes mamma och pappa på besök och dom gillar jag ju mycket så festen fortsatte liksom. Vi har varit på långpromenader med mycket spring och Mossa orkar mer än jag skulle kunna tro. Det är en speciellt märkvärdig unge den där lilla som jag har satt till världen. När jag kom till mattarna och vi blev familj så köpte som en dyr bil. Nu när Mossa har anlänt så håller dom på och tittar på ett helt hus med trädgård där vi ska få busa hur mycket vi vill.  Hoppas att det går i lås och tack Mossa för att du fick mattarna att inse att vi behöver mer yta. Idag har vi varit på Helgö och sprungit på stigen längs vattnet. Mossa har lärt sig att plocka blåbär - mums! När jag skulle köra lite hjärngympa med en rulle och godisbitar var Mossa alldeles som galen och matte tog med henne ut på enskild träning - skönt att få vara ifred med godisrullen. Nu sover lillungen som utslagen...