Kväll på värdshuset

Kväll på värdshuset
Så här trötta var vi efter en hel arbetsdag

Efter en dag på sågverket var vi jättetrötta. Det kan också ha berott på två dagars långpromenader under helgen på landet i Kolmården. Vi hade en störtskön helg verkligen men det tar på krafterna. Vi fick vara lösa massor och sköter oss väldigt duktigt tycker matte.

Mossa & Sally

Mossa & Sally

Mossa & Sally spanar mot entrén

Mossa, jag och Sally

Mossa, jag och Sally

Här är vi på kontoret...

I måndags var vi på ett av mattes sågverk och jobbade med Sally. Det var alla tiders och vi hade en riktigt härlig dag. Vi fick en fin promenad med lösspring på lunchen i solskenet och på eftermiddagen var det fullt ståhej då vi sprang och jagade varandra på kontoret. Dock var vi tvungna att sitta bakom kompostgallren emellanåt för att matte skulle få arbetsro, och vi med för all del...

Mossa njuter i favoritfåtöljen

Mossa njuter i favoritfåtöljen

Så här härligt har Mossa det om kvällarna i sin favoritfåtölj med fårskinn

I söndags var det äntligen dags för oss att spåra igen efter "vinteruppehållet". Mossa spårade för andra gången i livet. Man kan nog säga att det egentligen var första gången hon spårade i söndags för förra gången fattade hon inte galoppen. Den här gången gick det bra även om det tog ett tag innan hon började följa spåret. Precis som när jag var  yngre så var hon ganska så lättdistraherad i början och minsta kvist som bröts störde henne. Sedan, plötsligt, började hon spåra och matte kände sig så nöjd när Mossa närmade sig klöven. Efter lite lek med den bar Mossa den tillbaka till bilen. I bilen väntade jag otåligt på min tur. Dessvärre fick jag vänta ett tag till eftersom den tyska jaktterriern Birk också skulle få gå ett spår innan det var min tur. Tack och lov var han riktigt snabb och duktig.

Mitt spår klarade jag galant, det hade legat ca fem timmar, vilket är kort jämfört med alla "gamla spår" jag har gått tidigare (matte tyckte att jag behövde en mjukstart). Det var trots allt en del sk klurigheter, t.ex. att spåret korsade en liten grusväg två gånger samt att det var några bloduppehåll. Hursomhelst var det inga problem, numera spårar jag med stor iver. När jag var yngre var jag faktiskt lite mer försiktig.

I helgen vägde mattarna oss och då visade det sig att Mossa väger två hekto mer än jag. Lilla Mossa väger nu 12,4 kg.

/Nemi

Mossa

Mossa

Kan inte låta bli att lägga ut ett till foto på söta Mossa, ibland är hon dock rätt busig. När matte och jag hade mysigt i soffan hoppade hon upp på matte och bet henne i näsan.

Lek med vindruva

Lek med vindruva

Mossa roar sig....

Dags att summera en händelserik vecka. Det har varit väldigt dåligt väder en del dagar (de flesta förresten) och Mossa och jag hade helst inte gått ut. När matte förra helgen släppte oss lösa i skogen nära huset ville vi inte följa med på promenad. Tänkte att matte skulle förstå att vi ville hem igen, men hon bara gick. Då började vi trava hemåt så matte fick vackert vända och komma och hämta oss på grannens tomt.

I veckan var vi på sågverksresa. Det var lite tråkigt att åka bil så långt men sen fick vi hälsa på hemma hos mattes gulliga kollega K som bor i ett stort hus med sina barn och två katter. Katterna är vi mest intresserade av. Men bara när de är ute... När K släppte in katten Lukas blev jag lite avvaktande. Så fort Lukas närmade sig mig vände jag raskt bort huvudet och tittade stint ner i golvet. Även fast jag gjorde det flera gånger verkade han inte riktigt fatta att jag inte ville umgås med honom. Han t.o.m. gick fram och gned sig mot mattes knä när jag låg där. När han sedan fick gå ut hade jag gärna följt med! Det känns så mycket roligare med katter utomhus.

Dagen därpå fick vi umgås med en jaktlabrador som heter Sally. Hon är en äkta kontorshund och vi fick leka en hel del med henne; både ute i skogen och inne på kontoret. Matte tyckte dock att jag borde låta småhundarna leka på egen hand så jag fick sitta bakom kompostgallret och lida emellanåt. Det bjöds även på tårta och vi fick smaka en liten klick grädde; hade gärna fått vara mycket mer!

Igår var vi på långpromenad runt sjön hemma; det tar drygt 2,5 timmar att gå så när vi närmade oss hemmet igen gick jag snabbt som attan för jag ville helst av allt få vila i soffan. På kvällen trampade ena matten snett med foten när vi var ute gick så idag har hon legat på soffan och vilat sig och det har passat mig utmärkt!

Gonatt!

/Nemi