Mossa har ordet...

Mossa har ordet...

Semester med Havglunt sommaren 2007

Ikväll drog matte iväg med mig på en mycket längre promenad än Mossa så nu är det hennes tur att blogga för jag måste vila.

Sånt som jag är bra på:

1. Springa snabbare än snabbt och flyga fram över stock och sten

2. Hitta bra ställen att dricka vatten ur t.ex. gamla stubbar.

3. Leka själv

4. Gå upp ganska tidigt på mornarna men somna om sen igen.

5. Hitta kattbajs

6. Pussas i näsan och öronen

7. Charma

Det har varit skoj ikväll för mattes kollega och kompis Kristove var här och han kröp runt på golvet med en ficklampa och pillade med skruvmejslar. Jag var med hela tiden.

Mossa, jag och bollen

Mossa, jag och bollen

Så här kul har vi var och varannan dag jag och min dotter! Nu kommer en lista på sånt jag gillar:

1. Vädra efter gosaker som äppelskruttar och annat. Långa avstånd är inga bekymmer häromdagen när vinden låg på sprang jag säkert hundra meter när matte hade släppt mig för att jag hade fått korn på nåt som troligen var ett gammalt päron - ännu godare än äpple.

2. Kissa på tre ben samtidigt som jag niger och vädrar.

3.  Sova länge länge under täcket, gärna på rygg och inte gå upp förrän mattarna övertalat mig ordentligt.

4. Besök som sitter i soffan och klappar mig när jag ligger tätt intill eller på.

5. Nötter och jag hör bra för så fort mattes pappa plockar fram nötknäpparen så fattar jag vad som är på gång.


Balzacare på besök

Balzacare på besök

Nu har det varit livat i helgen vill jag lova med Ulma och Ann-Sofie som nattgäster. Bäst var det ändå enligt mig att Dick kom i fredags kväll, det finns liksom bara en Dick och han är bäst i hela världen, det verkar Mossa också hålla med om. Hon hoppade rakt upp i hans famn flera gånger i fredags. Natten ägnade hon dock dessvärre åt att leta efter Ann-Sofie och Ulma som sov på övervåningen med sin husse. Mosse hade superduperskoj med Ann-Sofie och var aningen förtvivlad över att det roliga inte även kunde pågå nattetid. Jag sov gott, det gjorde inte mattarna... På lördagen var vi iväg på whippetrace årsmöte och det hade varit roligare om det hade funnits en hare på banan såklart, men vi sprang ändå vårt nästan snabbaste och sedan stannade Ann-Sofie och Ulma kvar över natten och matte hälsar att hon sov gott om än i givakt med två hundar på vardera sida. Vi är nog typ lika keliga allihop! Idag har vi varit ute på långpromenad som vanligt på helgen och sen har vi vilat upp oss efter besöket.

Kamp om hjärtat

Kamp om hjärtat

Ann-Sofie och Mossa slet och drog i hjärtat; Ulma och jag höll oss lite avsides

Ulma njuter av sovmorgon

Ulma njuter av sovmorgon

Så här härligt hade vi det i morse; Ulma ovanpå täcket och jag under täcket bredvid matte Klara

Mattarnas guldklimpar

Mattarnas guldklimpar

Jag är snygg men Mossa ser ut att ha påssjuka (hon är bara trött)

Idag har det varit en toppensöndag enligt oss: först sovmorgon för min del till elvasnåret, Mossa var uppe med mattarna vid halvtio och kollade in nån slags sport. Sen kom mattes vän Evelina och vi drog iväg till Bokhultet och vi var lösa i skogen och sprang vårt snabbaste, i alla fall Mossa men jag hade kul också på mitt vis med grävning och sånt. Sen gick vi hem och vilade med matte, kuddar och filt i soffan. Jag fick äta lite av Mossas mat också innan vi somnade och det var uppskattat. Sen har vi mest tagit det lugnt och gått en längre runda till medan vi otåligt väntade på kvällsmaten. Vi har i stort sett sluppit regn tack och lov. Det ryktas att vi får fint besök till helgen av Dick och ett yrväder, återkommer kring detta.

Tvätta Mossa

Tvätta Mossa

Jag tycker att det är viktigt att ta hand om Mossa - åtminstone ibland!

Konsten att sköta sin hygien...

Tvättdags

Stilstudie av min välutvecklade teknik

Mossa vilar

Mossa vilar

Efter en lång skön söndag  med spring i bokskogen är det skönt att få vila...

Fyra år ida' - hipp hurra!

Fyra år ida' - hipp hurra!

Knappt tio veckor gammal på gräsmattan i min första småländska trädgård.

Idag är det min dag men jag kan väl inte påstå att jag märkte det så vidare värst. Mattarna har börjat jobba igen och det är slut på sovmornarna, istället är det regnslask och ruskväder som man dras ut i - och det gillar vi ju inte som bekant. Jag var i hundrastgården vid Bokhultet på eftermiddagen och Mossa var väl den av oss som hade skojigast eftersom hon blev busbekant med både en långhårig tax som säkert påminde om Svenne från varvet och en Cavalier king charles. Jag försökte mest få folk att fatta att jag fyllde år och förtjänade gosaker och bättre väder.

När vi kom hem gick äntligen ljuset upp för mattarna och det blev sång och fyrfaldigt leve innan vi fick varsin utsökt knäckemacka med leverpastej, innan dess hade vi fått äggula på maten och sedan insisterade jag på att få sitta med vid borde i mattes knä när hon åt. Den ena matten (som mest tänker på vad hennes elever ska tänka om de får syn på oss genom fönstret) vägrade. Den andra var som vanligt mer lättflörtad och jag fick sitta med hela middagen och somnade nästan med huvudet på mattes arm. Sedan fortsatte myset i soffan. Mossa hälsar att hon tycker att jag kan fylla år imorgon också för leverpastej är mumsigt värre.

Jag hälsar till alla mina syskon ute i landet: Salming, Kattis, Hasse, Klara, Hilda och Chili - hoppas ni också har fått något gott idag. Jag hälsar till mamma Gnutta och pappa Devil - hoppas att ni njuter av livet som jag!