Ljuva sommarminnen

Ljuva sommarminnen


I brist på nya bilder på grund av att mattarna inte har hittat alla sladdar och sånt som behövs till kameran, datorn och så vidare efter flytten, så kommer här en gammal favoritbild på Mossa från en båttur i bergslagen i somras.

Vanten funkar alltid!

Igår kväll var det nästan fullmåne och stjärnklart när vi var ute och gick på ett fält nära Skir. Mossa hade duktigt mycket spring i benen så matte gav henne sin vante och sedan susade det lilla livet fram över fälten i cirklar med vanten i munnen. Hon retade mig genom att ramma mig ett antal gånger och susa vidare. Jag löper och var visst tvungen att vara kopplad typ därför, kan inte riktigt se hur jag skulle kunna råka träffa på någon lämplig hanne precis där så lite småsur var jag, men Mossa hade skoj länge och väl. Innan dess var vi på djuraffären och köpte ett större halsband till Mossa och då träffade hon Charlie som var en charmerande whippetpojke på 5 månader. Hon blev rejält uppvaktad och viftade med framtassarna tillbaka, tycke uppstod helt klart. I helgen sägs det att Mossa ska debutera på utställning och det blir intressanta att se hur hon fixar den biten. Jag ska mest ägna mig åt att gosa med Henrik och Lena som kommer på besök ikväll och Henrik ska visst stanna hela veckan, det blir toppen för han är superförtjust i mig. Jag behöver mycket kel och skoj och är det några som är duktiga på att ge mig det så är det just mattarnas familjer, mat och godsaker vill jag också ha - mycket! Och sovmornar - fler, det blir nog bra nu när det är höstlov.


Bäst i klassen?

I måndags var en underlig men skojig dag. Det var som vanlig på morgonen när mattarna åkte till sina jobb och vi hade sovmorgon. Men vid tiosnåret kom Klara hem och plockade med sig Mossa i bilen. Jag fick sova vidare tills Maria kom hem vid lunch och då blev jag glad men struntade i att hälsa utan ägnade mig åt en gammal god tuggpinne som Mossa hade gnagt på. Matte fick dra iväg mig ut till bilen och jag fattade liksom inte poängen först. Jag fick dessutom sitta ensam i bilen en stund innan matte kom tillbaka med en go kille som hette Emil. Han fick mitt koppel och så gick vi iväg ensamma han och jag till skogen. Matte var tvungen att ha forstätta sin mattelektion eller nåt men jag fick spåra med Emil och hans kompisar och lärare. Gissa om jag var bäst!!! Alla var superimpade och jag hittade klöven bums även om spåret var långt. Sedan fick jag gå tillbaka till skolan där matte kom och mötte oss. Hemma igen busade jag runt i trädgården med bollen tills Mossa och matte kom hem från sin utflykt (det var nåt med en plantskola tror jag). Då fick alla höra min historia igen.

Igår hade vi dunderskoj i rastgården för det kom en leonberger, en rieseschnauzer, en labbe och Mossa favorit en liten fransk bulldog som hette Fritiof. Alla hade någon att leka med eller bli jagad av. Mossa och jag vann förstås alla race och när vi kom hem sov vi gott. 

Vit och svart

Vit och svart

Så här såg det ut i helgen när jag var i hundrastgården och bekantade mig med en mysig New Foundland. Vi hade besök av mattes mamma och pappa och "kusin" golden-Dina. Hon och Mossa blev superbundisar och hade kul i vår trädgård. Igår testade Mossa viltspår för första gången och jag fick gå ett lite längre spår också, det var kul trots att det regnade. Det sägs att jag ska få hänga med mattes elever ut och spåra på måndag, hoppas det blir mindre regn då...