Fint!

Då var vi tillbaka hemma i Småland igen och trots att julhelgen har varit toppen kändes det inte helt fel att skutta runt i egna soffan, brotta omkull Mossa och gosa ner sig i egna duntäcket. Vi har sovit stora delar av dagen som har varit gråare än grå och regnig. Men en långpromenad i Bokhultet släpade matte ut oss på och det var härligt att få springa sitt snabbaste. Mossa är aningen mer vältränad än jag och leder oftast vant-racen som går ut på att matte lånar ut sin vante en stund och sedan bär det av över stock och sten. Jag har tagit efter Dinas teknik att genskjuta men erkänner att jag bör bli snabbare tills racesäsongen drar igång igen. Bäst är jag dock ändå - framförallt på att gå utan koppel nära matte. Idag gick jag lös vid hennes sida hela vägen hem från skogen och riktigt riktigt fint gick jag utan minsta tanke på bus.

Nu väntar vi bara på att få besök av mattes kompis Karin från Uppsala imorgon. Hon gillar oss supermycket och lär ha sagt att hon inte kunde komma över hur fina vi är - det behöver hon väl inte heller?! Sedan blir det stort kalas på nyårsafton när även Annelie och Emma kommer. Emma är en av Mossas favvolabradorbuskompisar och matte Marias älsklingshundbekant.

Äntligen har mattarna lyckats få igång internet hemifrån, men något foto blir det inte idag... det kommer framöver!

Äntligen paket!

Äntligen paket!

Bästa stunden är när tomten kommer...

Det bästa med julen är förstås alla paket! Jag gjorde mig beredd på att ta hand om varenda paket men tyvärr dröjde det ett bra tag innan jag äntligen fick något; då kom det dock flera stycken! Mossa fattar inte riktigt poängen med julen eller snarare lät hon mig slita upp även sina paket och det var ju toppen. Hon lekte dock desto mer med själva klapparna senare och det kunde hon ju få göra. Vi fick: en elefant med pip i snabeln, en råtta, de goaste tuggbenen, hundkex, flera kilo levergodis från Dina och blåa bajspåsar.

Bäst med julen näst efter paketen är utan tvekan sovmornarna, långpromenaderna och alla små gobitar som vi får av lillebror. Sällskapet går inte heller av för hackor!

Julafton framför brasan

Julafton framför brasan

Mossa & Nemi

Vi väntar på att tomten ska komma!

God Jul!

God Jul!

God Jul önskar Nemi och Mossa alla sina vänner runtom i Sverige!

Bus på Dammvik

Bus på Dammvik

Mossa och Dina

Idag har vi varit på Dammvik och njutit av vintervädret. Kan dock egentligen inte påstå att jag njöt. Mattarna gick omkring och sa att allt var så mysigt hela tiden, men jag tyckte mest att det var kallt. Därför tänkte jag att det var bättre att gå in i torpet. Men det konstiga var att när jag gick in så var det ännu kallare inne än ute! Det var därför bäst att genast gå ut igen och frysa. Ute lekte Mossa och Dina. Jag grävde hellre gropar i gräsmattan.

/Nemi

Värdshusbesök

Värdshusbesök

Vi äter frukost på sängen...

Häromdagen fick vi äntligen följa med matte på jobbet igen. Den här gången åkte vi till Östergötland och besökte två olika sågverk. Det var mycket som var bra; dels fick vi träffa Kristove och hans katter, dels fick vi bo på värdshus och slutligen det bästa: vi fick vara med inne på ett stort kontor och leka med alla trevliga människor + att vi fick en och annan god bit. Mossa gjorde dock något busigt som jag inte vill berätta om. Därefter var det dags för jullov och det är skönt. Långa sovmorgnar och vila framför brasan i kaminen.

/Nemi

Vänner!

161678-198

Emma & Mossa på 1:a advent

Första helgen i december hälsade vi på Annelie och Emma i Oskarshamn. Vi hade det väldigt mysigt och roligt där. Kvällen innan hade mattarna stort partaj hemma med över 30 personer. Då var det livat, men jag och Mossa hittade en massa mysiga människor att kela med samt att vi hittade en och annan god bit. Det bästa var dock att en golden-tik var på besök som Mossa kunde leka en massa med. För min del får det gärna vara fest varje dag!

/Nemi

Lilla Mossa

Lilla Mossa

Mossa drygt sju månader gammal