Trädgårdsmys och bus

Idag har solen värmt alldeles fantastiskt och när matte kom hem lekte vi som vanligt i trädgården och gnagde en del på våra märgben. Jag somnade dock rätt snabbt i solen som jag brukar - sköööönt! Sedan åkte vi ner till stan med matte, men det var sådär tills vi kom till hundrastgården. Dit kom även Fia, airdaleterrier och hennes husse tycker vi mycket om. Vi gick en runda ner till vattnet tillsammans och Fia badade och hämtade pinnar. Jag höll mig dock på behörigt avstånd från vattnet, det gjorde inte Mossa den lilla tokan utan hon vadade ut och hämtade en liten pinne hon också samtidigt som hon passade på att dricka! Jag fattar då verkligen inte var hon får alla idéer ifrån ibland. Vi träffade grand danois Wilma och hennes rolige kompis Viktor (yorkshireterrier), men vi ville mest sitta i mattes knä när en ung schäferhanne full av bus yrde runt därinne. När vi kom hem blev det mer lek i trädgården och en lugn skön kväll i duntäcket.

Hej hopp!Visst är hon rätt så graciös det lilla livet!

Tittut!I lördags hade vi uppvisning av allt som Matildorna har lärt oss och det gick alldeles lysande, mest hela tiden, förutom ibland kanske, men det mesta gjorde vi och snabbt gick det också - ibland. Alla tyckte nog att vi var typ bäst eller i alla fall sötast.

I gropen

I gropen

Landning och vända om för att ta itu med trasan

Race - äntligen!

Race - äntligen!

Mossa närmar sig gropen

Idag var det äntligen race-premiär. Mossa har löpt och nu var det hennes premiär att springa efter trasan. Vi var nere i Asarum och tränade. Mossa var först ut och fick testa att springa ensam några gånger. Sista gången med munkorg och det gick riktigt bra alla loppen.

När det var min tur hann inte matte ta några kort tyvärr så det finns inga bevis för att jag var typ snabbast. Jag sprang ett antal lopp på raken, ibörjan ensam och sedan fler och fler andra hundar. Matte tyckte att jag lät som en dålig blåsbälg efteråt. Det var hur varmt som helst och dessutom springa sitt snabbaste!

På tisdagkväll är det träning igen; superbra!

Mossa

Mossa

Skönt i skuggan

Skönt i skuggan

Igår var det fasligt varmt, vi njöt i och för sig av solen, men framåt eftermiddagen var det lite för varmt så vi låg mest i skuggan. Men jag vill trots allt leka med bollen allt som oftast, tyvärr är inte mattarna lika intresserade av det och det är absolut roligast att leka med mattarna, Mossa är nummer två när det gäller att leka med bollar.

Gnagaren i högform

Gnagaren i högform

Mums!

Spåra är det bästa

Spåra är det bästa

Fokus  på klöven. Jag tog den såklart

Helgen som var ägnade jag bland annat åt en av mina favoritsysselsättningar: att spåra. Det är inte riktigt lika kul som race och lure coursing, men nästan. En av morgnarna fick jag gå ett spår som legat ca 22 timmar. Det funkade riktigt bra, jag arbetade på som sjutton. Tog någon liten avstickare någon gång för att kolla något annat intressant spår, men matte verkade riktigt nöjd med vad hon såg; jag har trots allt knappt fått chansen att spåra senaste 1,5 åren. Bara något enstaka spår... Jag var så nöjd när jag hittade klöven!

Morgonen därpå gick jag ett annat spår, det hade nog legat ca 14 h. Det funkade också bra trots bloduppehåll i två vinklar och återgång. Mycket rådjur i skogen så jag försökte även denna gång testa om det var ok att spåra det med. Det var det inte sa matte.

Mossa fick också testa att spåra, men hon får gå urlöjligt enkla spår som bara legat några timmar och är superkorta, typ 50 meter. Det är ju ingen match.

I helgen fiskade vi även strömming; det var så där kul. Det roligaste som hände var när en stor humla brummade förbi när jag låg i den ena mattens knä. Annars tittade vi mest ut över Bråviken och kollade in alla fiskar som matte Klara fick. Mossa försökte sluka en och annan men mattarna fick stopp på henne. Kan bara föreställa mig hur äckligt det vore med alla fiskfjäll i munnen...